FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
27 januari - Fred (Den Haag)

Erica Terpstra

Erica Terpstra
Erica Terpstra
Voorlezen en vertellen
Zondag 27 januari 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Voor alle leeftijden
Toegang gratis, graag aanmelden
Op zondag 27 januari, tijdens de Maand van de Spiritualiteit, is Erica Terpstra om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij zal vertellen over de totstandkoming van het boek Een knipoog van de Boeddha en ze zal ook een stuk voorlezen. Aansluitend kan men met haar op de foto en uiteraard zal zij het boek signeren.

De Maand van de Spiritualiteit sluit aan bij de behoefte aan inspiratie en zingeving in het leven. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.

Een knipoog van de Boeddha
Tijdens een themaweek over het boeddhisme zet Onno op school een Boeddhabeeldje op zijn tafel. Dan gebeurt er iets heel raars: het beeld geeft Onno een knipoog! Onno weet zeker dat hij zich niet heeft vergist. Maar er gebeuren meer vreemde dingen… Als Onno die avond het beeldje beter bekijkt, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is zijn vertrouwde slaapkamer verdwenen: hij is in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! De mysterieuze rimpelingen nemen hen mee op een avontuurlijke reis door het leven van Siddhartha, de kleine prins die later de Boeddha zou worden. Een knipoog van de Boeddha is het eerste kinderboek van Erica Terpstra, ‘levenslang student in het boeddhisme’. De illustraties zijn gemaakt door knipkunstenares Geertje Aalders. Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama schreef het voorwoord.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...