FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
26 augustus

Erik Scherder

Erik Scherder
Erik Scherder
Muzikale lezing
Zaterdag 26 augustus 2017 13:00 uur
Paagman vestiging fred
AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

LET OP: Er is veel belangstelling voor dit evenement. We raden iedereen aan op tijd te komen, dit biedt echter geen garantie op een zitplaats.
AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NIET MEER MOGELIJK

Zaterdag 26 augustus is Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn boek Singing in the brain vertelt hij over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen. Hij zal muzikaal ondersteund worden door gitarist Isaac Bullock.

Erik Scherder speelt viool. Hij kan er nog niet veel van, maar het oefenen en het bezig zijn met muziek stimuleert zijn hersenen. Hij wordt er fit van – en gelukkig. Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. In Singing in the brain beschrijft Scherder hoe. Een aantal bijzondere mensen komt voorbij: de violist die een aardbeving overleefde, het meisje dat uit een coma ontwaakt door haar lievelingsmuziek, de verlamde gitarist die componist werd, de eeneiige tweeling die geen melodie kan volgen maar ritmisch geniaal is. Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? Dit boek beantwoordt alle vragen over hersenen en muziek. Boeiende wetenschap wordt afgewisseld met unieke casestudy’s. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...