FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
9 maart - Fred (Den Haag)

Erwin Olaf

Erwin Olaf
Erwin Olaf
signeren
Zaterdag 9 maart 2019 16:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 9 maart 2019 is Erwin Olaf om 16:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal dan zijn fotoboek Erwin Olaf: I am signeren.

Erwin Olaf: I am
Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen. Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto’s toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en de Verenigde Staten. Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk. Het fotoboek vergezelt een groots retrospectief op meerdere locaties. De start wordt gegeven met een dubbelexpo in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag van 16 februari tot en met 12 mei 2019.

Erwin Olaf
Erwin Olaf (1959) is een Nederlandse fotograaf die bekendstaat om het combineren van fotojournalistiek met studiofotografie. Hij groeide op in Hilversum en studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na zijn afstuderen richtte hij zich kort op documentaire fotografie. Hij verkoos echter niet veel later de geënsceneerde fotografie omdat hij daar het beeld volledig naar zijn hand kon zetten. Zijn handelsmerk is om sociale kwesties, taboes en burgerlijke conventies aan te pakken in een zeer gestileerde en sluwe manier van beeldvorming.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...