FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
21 mei

Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas
Fernando Lameirinhas
Muzikale lezing
Zaterdag 21 mei 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 21 mei om 14:00 uur is Fernando Lameirinhas te gast bij Paagman vestiging centrum. Tijdens deze middag zal hij een muzikale lezing geven naar aanleiding van zijn biografie Een fado voor mij vader. Aansluitend zal hij signeren.

Een fado voor mijn vader
Fernando’s vader kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde thuisland. Pas na diens overlijden, en nadat Portugal een democratie werd, was Fernando in staat om een fado voor zijn vader te schrijven. Een fado voor mijn vader heeft dezelfde poëtische stijl als de melancholieke liedjes van Fernando Lameirinhas, en liefhebbers van zijn muziek zullen onherroepelijk geraakt worden door dit indrukwekkende en ontroerende verhaal.

Fernando Lameirinhas
Fernando Lameirinhas (Porto, 1944)  moet als kind zijn thuisland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. De familie Lameirinhas komt via België in Nederland terecht. De muziek trekt: Fernando wordt al snel beroemd en treedt overal ter wereld op. Maar het succes is niet altijd met hem en hij raakt aan lager wal. Als hij vervolgens in zijn muziek op zoek gaat naar zijn Portugese wortels, komen alle elementen van zijn creativiteit samen en breekt er een nieuwe bloeiperiode aan.

Fernando’s vader kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde thuisland. Pas na diens overlijden, en nadat Portugal een democratie werd, was Fernando in staat om een fado voor zijn vader te schrijven.

Fernando Lameirinhas  is een begenadigd componist en tekstschrijver, en als zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Zijn verhaal wordt opgetekend door journalist en vriend Frank van Herk, jarenlang muziekrecensent bij de Volkskrant.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...