FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Agenda
Archief
30 maart - Centrum (Den Haag)

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz
Fidan Ekiz
Interview door Mira Feticu
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)

Helaas gaat dit evenement niet door.

Zaterdag 30 maart 2019 is Fidan Ekiz om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Alles begint en eindigt met familie geïnterviewd worden door Mira Feticu en aansluitend zal Fidan Ekiz haar boeken signeren.

Alles begint en eindigt met familie
Mijn ouders hebben de koers van mijn leven bepaald. Daarom heeft mijn familie zo’n belangrijke plaats in mijn werk. Wij maken deel uit van een voortgaande migratiegeschiedenis.

Bij Fidan Ekiz raakt het maatschappelijke altijd aan het persoonlijke. In haar columns schrijft ze over het ziekbed van haar vader, die na een leven lang werken in Pernis overlijdt aan kanker. Ze haalt herinneringen op aan haar jeugd binnen de Turks-islamitische gemeenschap, een wereld die ver van Nederland afstond.

Inmiddels is er veel veranderd. In haar thuishaven Rotterdam kijkt ze verontwaardigd toe tijdens de Turkije-rel. Dagelijks ondervindt ze hoe Nederland steeds verder polariseert, terwijl zij juist verlangt naar meer nuance. Haar betrokkenheid bij gevoelige onderwerpen als de islam en integratie maken dat ze een unieke stem heeft in het maatschappelijk debat.

Alles begint en eindigt met familie is Fidan Ekiz ten voeten uit: warm, humoristisch en altijd vol geestdrift over de staat van Nederland.

Fidan Ekiz (1976)
Een van de belangrijkste opiniemakers van het moment. Sinds afgelopen jaar presenteert ze het programma De Nieuwe Maan. Ze schrijft twee keer per week columns voor het Algemeen Dagblad.


Boekenweek
Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘De moeder, de vrouw', ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Jas van belofte van Jan Siebelink is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Murat Isik heeft het Boekenweekessay van 2019, Mijn moeders strijd, geschreven.

BOEKENWEEK BIJ PAAGMAN

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...