FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
28 mei - vestiging CENTRUM

Florencia, huiskamer van de stad

Florencia, huiskamer van de stad
Florencia huiskamer van de stad
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 28 mei 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden
Donderdag 28 mei wordt om 19:00 uur het boek Florencia, huiskamer van de stad gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek wordt uitgereikt aan de eigenaren en familie van de oprichters van ijssalon Florencia.
Deze uitreiking zal worden verricht door Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur in Den Haag. Verder zullen tijdens de presentatie de initiatiefnemers en ontwerpers Rieme Gleijm en Stephan Csikós de totstandkoming van het boek toelichten onder leiding van Dorine Holman en geeft cultureel antropoloog prof. dr. Frank Bovenkerk een beknopte lezing over het ontstaan van een unieke plek zoals ijssalon Florencia. Voor de liefhebbers wordt het ijs rijkelijk geschept.

Florencia, huiskamer van de stad
Fotoboek met foto's van Otto Snoek. In de grootste ijssalon van Den Haag, Florencia, worden al generaties lang huisgemaakte ijsjes geschept – Italiaans ijs zonder weerga. Er wordt koffie geschonken, liters en liters koffie. En er wordt gediscussieerd, gelachen, gemijmerd, gewuifd naar bekenden, vriendelijk geknikt naar onbekenden, op schouders geklopt, en af en toe innig gezoend. Anekdotes vliegen over en weer, levensverhalen worden breed uitgemeten.
Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...