FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
8 mei

Frank Westerman

Frank Westerman
Frank Westerman
Lezing en signeren
Zondag 8 mei 13:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

LET OP: verplaatst naar vestiging Centrum, Lange Poten 41. Op zondag 8 mei om 13: 00 uur, geeft schrijver en journalist Frank Westerman een boeiende lezing over zijn nieuwste boek Een woord een Woord in Paagman vestiging Centrum. Aansluitend signeert hij.

Een woord een woord
‘De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar?
Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In Een woord een woord voert hij de lezer mee naar een reeks spraakmakende gijzeldrama’s van Bovensmilde tot Beslan.

Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een oud-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Een woord, een woord is een bevlogen zoektocht naar een weerwoord op terreur - op het snijvlak van beschaving en barbarij.

Frank Westerman
Frank Westerman (1964) is een journalist en schrijver en was correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Van zijn hand verscheen eerder onder meer Stikvallei en De slag om Srebrenica. Hij schrijft vooral non-fictie, waarbij hij op zoek gaat naar het verhaal achter de realiteit.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...