FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
28 december

Frederieke Saeijs

Frederieke Saeijs
Frederieke Saeijs
Violiste
Maandag 28 december 19:00 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandag 28 december is Frederieke Saeijs om 19:00 uur te gast bij Paagman - Velvet vestiging Fred. In het kader van haar nieuwste album Eugène Ysaÿe: Six Sonatas for Solo Violin, Opus 27, speelt zij enkele nummers en na afloop zal zij signeren. 

Ysaÿe
Waarom Ysaÿe? Saeijs: ‘De muziek van Ysaÿe heeft me altijd enorm aangetrokken en gefascineerd. Zijn solo sonates zitten boordevol uitdaging en zijn niet alleen virtuoos op technisch vlak, maar vooral ook in termen van fantasie en verbeeldingskracht. Ysaÿe was een absolute meester in het zoeken naar en en creëren van ongekende kleuren en sferen. Vanuit die kracht schiep hij bij wijze van spreken zijn eigen magische "viool-universum”. Ik zie het als een soort “roeping” om Ysaÿe’s abstracte muzikale taal uit te diepen en vervolgens onder de aandacht te brengen van, en en als het ware te vertalen naar, een zo breed mogelijk publiek.’ Een eerder album, met daarop werken van Granados, Respighi en Ravel, verscheen bij Naxos Records en ontving wereldwijd gunstige kritieken.

Het nieuwste album van Frederieke Saeijs laat het publiek kennis maken met de zes weergaloze vioolsonates op. 27 van de Belg Eugène Ysaÿe.

Frederieke Saeijs
Frederieke Saeijs (1979) kreeg les van grootheden als Herman Krebbers, Mauricio Fuks en Boris Kuschnir. Ze studeerde cum laude af (met een 10) om vervolgens grote internationale concoursen te winnen. Het in de wacht slepen van de prestigieuze Premier Grand Prix op het Long-Thibaud vioolconcours te Parijs opende voor haar de deuren van alle grote internationale concertzalen. Solo-optredens met ’s wereld meest gerenommeerde orkesten en dirigenten waren het gevolg.

Naast haar solo-optredens is Frederieke internationaal actief als kamermusicus en lid van het Arosa Trio (met pianiste Nino Gvetadze en celliste Maja Bogdanovic). Een andere passie van haar is talentbegeleiding: Frederieke geeft regelmatig masterclasses, was als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan de Universidad Alfonso X El Sabio in haar woonplaats Madrid.  Frederieke Saeijs soleerde vorige maand bij het Residentie Orkest. Ook debuteerde zij bij de Norddeutsche Philharmonie Rostock. Eind oktober debuteerde zij, met het Vioolconcert van Oliver Knussen, bij Britten Sinfonia. Dit laatste orkest stond onder leiding van de componist zelf. The Times roemde de toon van Saeijs in het Knussen-concerto en karakteriseerde die als een klank met ‘musky Middle European intensity’.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...