FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
30 november - Fred (Den Haag)

Geert Mak

Geert Mak
Geert Mak
Korte lezing met signeren
Zaterdag 30 november 2019 16:30 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 30 november is Geert Mak om 16:30 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Grote verwachtingen een korte lezing geven en aansluitend zal hij signeren. 

Grote verwachtingen
In Grote verwachtingen vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de 35-delige tv-serie met de schrijver in de hoofdrol. In Europa ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd. Grote verwachtingen gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen.

Geert Mak
Geert Mak (1946) is een Nederlands jurist, journalist en auteur. Hij ontving vele prijzen waaronder De Gouden Ganzenveer, de Leipziger Buchpreis en de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...