FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
25 september

Gerard Spong

Gerard Spong
Gerard Spong
Lezing en signeren
Zondag 25 september 13:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 25 september is strafpleiter Gerard Spong om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De uitvaartverzorger geeft hij een lezing.

De uitvaartverzorger
Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in.

De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zijn vrouw de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken.

Een ooggetuige, die de man bij de vallende auto heeft zien staan, legt onder hypnose een belastende verklaring af. En bij de uitvaartverzorger thuis treft de politie een concept-rouwkaart aan, waarop de vrouw als overledene staat vermeld. Al met al geen gemakkelijke uitgangspositie.
Bij de Hoge Raad lukt het Spinning om één bewijs ongeldig te laten verklaren met een principieel argument, waaraan tot dat moment niemand heeft gedacht. Maar daarmee is hij er nog niet; het is slechts één van de 26 bewijzen tegen de uitvaartverzorger. Spinning moet vol in de aanval om voor zijn cliënt het onderste uit de kan te halen.

Gerard Spong
Gerard Spong, al meer dan veertig jaar een van de bekendste strafadvocaten van Nederland, is gespecialiseerd in cassatiezaken. Zijn scherpzinnige verdedigingstechnieken en controversiële optredens zijn legendarisch.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...