FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
3 juni - Fred (Den Haag)

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets
Hanna Bervoets
Donderdag 3 juni 2021
18:00 Livestream interview
19:00 Meet & greet met signeren
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, reserveren verplicht

Op donderdag 3 juni is Boekenweekauteur Hanna Bervoets te gast bij Paagman voor een online interview door Jean-Pierre Geelen en om haar nieuwe boek Een modern verlangen én het Boekenweekgeschenk te signeren. Lees hier onze coronamaatregelen en veelgestelde vragen bij evenementen.

>>> vanaf 17:45 uur kunt u HIER naar de livestream gaan <<<

Let op: wij organiseren twee evenementen: een online interview en een fysieke signeersessie.
Meld u HIER aan voor de livestream om 18:00 uur en/of meld u HIER aan voor de signeersessie vanaf 19:00 uur.

Hanna Bervoets (1984) is een Nederlands auteur van romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In 2017 ontving zij de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. In mei 2020 maakte de CPNB bekend dat Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk van 2021 zal schrijven.

Een modern verlangen
Een modern verlangen draait om menselijke relaties: tussen geliefden, vrienden, maar ook tussen mens en dier, ouder en kind, mens en ding. De personages in deze veertien verhalen moeten zich soms in moeilijke bochten wringen om door onbegrip en afstand heen te ploeteren, kloven te overbruggen. Daarbij rijst steeds weer de vraag: hoe verhouden wij ons tot elkaar in een soms donkere, labyrintische wereld? En wat vertelt dat ons over onszelf, en onze plek in die wereld?

Boekenweekgeschenk: Wat wij zagen
Hanna Bervoets: ‘Het schrijven van het Boekenweekgeschenk was een langgekoesterde wens. Toen ik in december werd gevraagd, wist ik meteen: dit ga ik doen. Ik ben de volgende dag begonnen. Zelden werkte ik met zoveel energie en concentratie aan een verhaal als nu. Ondertussen zijn het onzekere tijden, ook voor de boekenwereld. Om schrijver Valeria Luiselli te citeren: “Boeken zijn niet in gevaar, die hebben plagen, dictators en natuurrampen overleefd. Maar de boekenbranche verkeert in zwaar weer.” Gelukkig is de boekenwereld inventief. En in tijden als deze bieden boeken meer dan alleen troost. Literatuur kan inzichten genereren, gedachten scherpen, normen bevragen. Want elke roman is een geschiedenisboek, en elk geschiedenisboek is een roman. Ik vind het dan ook niet alleen een eervolle, maar ook een belangrijke taak de literatuur en ons boekenvak te vertegenwoordigen volgend jaar. Daarbij kijk ik nu al uit naar een Boekenweek waarin we niet alleen de literatuur, maar ook de veerkracht van de boekhandel vieren.’

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...