FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 21:00 uur
Archief
23 oktober - Fred (Den Haag)

Hans Steketee

Hans Steketee
Hans Steketee
Lezing
Woensdag 23 oktober 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 23 oktober is Hans Steketee om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek De Warnow een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren. 

De Warnow
Zee kiezen met vrienden, muziek maken en leven van de wind – voor Arnoud is dat het ultieme idee van vrijheid. In 2013 vertrekt hij met zijn vriendin Tirza en zes anderen op zijn zelf verbouwde schip, de Warnow, naar Schotland en Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht. Nadat ze bijna schipbreuk hebben geleden gaat een deel van de bemanning van boord. Maar Arnoud, Tirza en Peter besluiten hun avontuur door te zetten. Hans Steketee, NRC-journalist en zeezeiler, raakt in de ban van dit verhaal. In het kielzog van de Warnow reist hij van Schiedam naar Schotland en probeert te begrijpen wat er tijdens die laatste oversteek is gebeurd. Wie was Arnoud? Wat bewoog hem? Waarom dwong hij de Warnow op de ruige Noordzee te varen, terwijl het scheepje hier niet voor was gebouwd? In een meeslepende reconstructie laat Steketee zien waar de gedroomde en de echte zee elkaar vinden.

Hans Steketee
Hans Steketee (1959) is redacteur van NRC Handelsblad en schrijft over maritieme zaken, fotografie, geschiedenis en het landschap. Tot 2005 woonde hij met zijn gezin in Londen als correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Over die tijd, grofweg de Tony Blair-jaren, schreef hij Eiland tussen de oren (2006), dat op de shortlist stond voor de Bob den Uyl Prijs; en Brits voor beginners (2015). Steketee werd onderscheiden met de Herman Wekker Prijs voor journalistiek over Engelstalige landen. Eerder schreef hij een verzameling Europese reisverhalen, Landschap achter het oog (1988). Steketee zeilt op zout water in een jachtje met een thuishaven aan de Zeeuwse Oosterschelde.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...