FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
21 mei - Fred (Den Haag)

Hella de Jonge

Hella de Jonge
Hella de Jonge
Interview door Freek de Jonge
Maandag 21 mei 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandag 21 mei 2018 (tweede pinksterdag) is Hella de Jonge te gast bij Paagman, vestiging Fred (Den Haag). Zij zal over haar nieuwe boek Hartschade geïnterviewd worden door haar man Freek de Jonge. Aansluitend zal zij signeren.

Hartschade
In Hartschade vindt Hella de Jonge zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter, beiden hebben een kind verloren, en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.

Hella de Jonge
Hella de Jonge (1949) is schrijfster en kunstenares. Haar kunstopleiding volgde zij aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In 2006 publiceerde zij haar debuut Los van de Wereld, een autobiografisch boek over het leven van een tweede generatie Joods kind. Het vervolg Spring verscheen in 2012.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...