FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
18 december

Herman Koch
en Wanda Reisel

Herman Koch <BR>en Wanda Reisel
Herman Koch en Wanda Reisel
Interview door Jean-Pierre Geelen
Maandag 18 december 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandagavond 18 december zijn Herman Koch en Wanda Reisel om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij worden naar aanleiding van hun boek Of heb ik het verzonnen? geïnterviewd door Volkskrant columnist Jean-Pierre Geelen en aansluitend zullen zij signeren.

Of heb ik het verzonnen?
Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en Wanda Reisel is een nieuw literair duo opgestaan. Zij richten hun scherpe blik ditmaal niet op hun personages, maar op elkaar. Het resultaat: een intiem verslag van een onuitgesproken verbondenheid.

Wanda Reisel is vijftien als ze de twee jaar oudere Herman Koch ontmoet op het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Klasclown Herman heeft de scherpste grappen, die lang niet voor iedereen leuk waren. Wanda verschuilt zich liever. Hun vriendschap houdt stand terwijl hun levens hoogte- en dieptepunten kennen: grootse schrijversdromen, het overlijden van een ouder, liefdes die komen en gaan. Of heb ik het verzonnen? leest als een geestig, ontroerend en bovenal gênant intiem gesprek tussen twee vrienden die daarbij onverbiddelijk kunnen zijn, vooral voor zichzelf.

Hun boek Of heb ik het verzonnen? omspant 35 jaar en draait om hun levenslange band waar blinde vriendschap en gezonde concurrentie elkaar afwisselen. De twee schrijvers richten nu eens niet hun onverbiddelijke blik op hun personages, maar op elkaar.

Herman Koch
Herman Koch (1953) is Nederlands meest succesvolle schrijver van het moment. Het diner is in meer dan vijftig talen vertaald. In 2017 was hij de auteur van het Boekenweekgeschenk.

Wanda Reisel
Wanda Reisel (1955) is gevierd roman- en toneelschrijver, winnaar van de Anna Bijns Prijs en genomineerd voor de AKO- en de Libris Literatuurprijs.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...