FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
24 november - Centrum(Den Haag)

Herman van Veen

Herman van Veen
Herman van Veen
Signeren
zaterdag 24 november 2018 14:00 uur
Vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 24 november 2018 is Herman van Veen om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Hij zal hier zijn boek Voor het eerst signeren.

Voor het eerst
In Voor het eerst schrijft Herman van Veen over het onbarmhartige proces van het ouder worden. Wanneer begint dat, ouderdom? Op welk moment besef je dat die jonge man is afgelost door een man op zekere leeftijd? De geest is vitaal, maar het lichaam hapert soms. De kloof tussen nu en vroeger wordt steeds groter. De ervaringen stapelen zich op, de herinneringen verdringen elkaar. Onverschrokken gaat Van Veen de confrontatie aan met zichzelf en schrijft hij over zijn leven van toen en nu. Over vriendschappen en vergankelijkheid, verlies en levenslust en de troost van de verbeelding. Steeds verbindt hij zijn verhalen met zijn theater- en liedteksten, waarin wonderlijk genoeg de ouderdom en de dood al sinds jaar en dag alom aanwezig blijken te zijn.
Voor het eerst is een zoektocht naar betekenis, speels en filosofisch, om tot het besef te komen dat je ouder worden steeds weer voor het eerst doet. Het gaat vanzelf en gaat vanzelf weer over.

Herman van Veen
Herman van Veen (1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is geboren en getogen in Utrecht, waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de hele wereld rond met zijn programma’s. Voor zowel zijn artistieke werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, vrijheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...