FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
10 mei

Hugo Borst

Hugo Borst
Hugo Borst
Interview door Arjan Peters
Woensdag 10 mei 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdagavond 10 mei is Hugo Borst om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Ach, moedertje wordt hij geïnterviewd door Volkskrant-recensent Arjan Peters.

Ach, moedertje
De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners.
Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

Ach, moedertje is een intiem, geestig en spannend verslag uit het Verpleeghuis. Het is het vervolg op de bestseller Ma (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) en gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse kroniek in het AD.

Hugo Borst
Hugo Borst (1962) is schrijver, voetbalcriticus en columnist in het AD en Esquire.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...