FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
15 december - Fred (Den Haag)

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer
Korte voordracht
Zaterdag 15 december 12:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 15 december 2018 is Ilja Leonard Pfeijffer om 12:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal een korte voordracht geven uit zijn nieuwe boek Grand Hotel Europa en vervolgens zal hij signeren.

Grand Hotel Europa
Ilja Leonard Pfeijffer diagnosticeert de tijdgeest in een kolossale roman met Europa als speelveld. “De toekomst van Europa is het Europa dat nu al een realiteit is. Europa is het recreatiegebied voor de rest van de wereld”, zegt een van de personages in Grand Hotel Europa. Het is – overdrachtelijk – ook een zelfdiagnose. Alle personages in deze roman zitten immers op verschillende manieren vast aan hun verleden. Voor toekomst is geen plek meer. Het Avondland is vergrijsd en improductief. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. En geschiedenis trekt toerisme. Maar dit verontrustende en au fond weemoedige gegeven krijgt in Grand Hotel Europa zijn beslag in een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofdmoot.

Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. Tot 2004 was hij werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Momenteel woont en werkt hij in Genua. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba (2013).
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...