FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
26 november

Inez van Dullemen

Inez van Dullemen
Inez van Dullemen
Interview door Erik Vos
Donderdag 26 november 19:00 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 26 november wordt Inez van Dullemen om 19:00 uur geïnterviewd door haar echtgenoot, regisseur Erik Vos bij Paagman vestiging Fred. In een exclusief en persoonlijk gesprek vertelt zij deze avond over De Twee Rivieren.

De Twee Rivieren
Van Leonardo da Vinci leerde Inez van Dullemen op een andere manier naar de vlucht van vogels te kijken. Vanuit dat perspectief overziet zij haar lange schrijversleven. Ze mijmert over de continenten die ze bereisde, de kunstenaars die haar inspireerden en ze denkt na over het schrijven zelf. Toen zij haar eerste boek schreef – ze was negentien – zei de dichter Nijhoff tegen haar: ‘Je ziet eruit alsof je verliefd bent.’ En zo voelde het, weet ze zeventig jaar later nog. ‘Verliefd niet op een persoon maar op een idee, of misschien wel op mezelf en het geheim van het schrijven. Op dansende voeten vloog ik door de straat.’ De twee rivieren is geschreven in een verlicht proza dat bewondering afdwingt en bovenal inspireert.

Inez van Dullemen
Inez van Dullemen (1925) ontving in 1989 de Anna Bijns Prijs voor haar gehele oeuvre, dat meer dan dertig boeken telt. Ze bereikte het grote publiek met haar kroniek Vroeger is dood, waarvoor ze in 1976 de Jan Campert-prijs kreeg. Het land van rood en zwart werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1994 en in 1996 bekroond met de Henriëtte Roland Holst-prijs.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...