FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
15 september - Fred (Den Haag)

Jaap Robben

Jaap Robben
Jaap Robben
Interview door Maarten Dessing
Zaterdag 15 september 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 15 september 2018 is Jaap Robben om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal over zijn nieuwe boek Zomervacht geïnterviewd worden door Maarten Dessing. Aansluitend zal hij signeren.

Zomervacht
Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord ‘vergoeding’ valt.
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Jaap Robben
Jaap Robben (1984) is schrijver, dichter en theatermaker. Sinds 2004 publiceerde Robben vijf poëziebundels en van 2008 tot 2010 was hij de Stadsdichter van Nijmegen. Ook heeft hij meerdere kinderboeken op zijn naam staan. In 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen Birk bij uitgeverij De Geus. Deze roman werd onder andere met de eerste Boekhandelsprijs bekroond. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...