FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
10 september

Jan Siebelink

Jan Siebelink
Jan Siebelink
Interview door Arjan Peters
Zondag 10 september 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 10 september is Jan Siebelink om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De buurjongen wordt hij geïnterviewd en aansluitend zal hij signeren. 

In zijn nieuwe roman keert Jan Siebelink weer terug naar het gezin uit Knielen op een bed violen. De buurjongen is een magnifiek portret van de buurjongen van de familie Sievez, Henk Wielheesen.

De Buurjongen
Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez.

Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’ In De buurjongen lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details.

 


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...