FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 21:00 uur
Archief
28 april - Delft

Jan van Aken

Jan van Aken
Jan van Aken
Interview door Maarten Dessing
Zondag 28 april 2024 15:00 uur
Paagman vestiging Delft

Dit evenement zal helaas niet doorgaan

Op zondag 28 april is Jan van Aken om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Het xoanon geïnterviewd worden door Maarten Dessing. Aansluitend zal hij signeren.

Het xoanon
Als de Grote Oorlog voorbij is, en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Terwijl Wit-Russische vluchtelingen de stad overspoelen en in het oosten van het land een nieuwe oorlog oplaait, begint zich in de chique wijken al de geest van de vrolijke jaren twintig te roeren.

Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Te comfortabel, naar zijn zin. Dat verandert als hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een voorwerp van onschatbare waarde uit de oudheid zou zijn buitgemaakt. In dit explosieve krachtenveld menen veel groepen en individuen hun voordeel te kunnen doen met dit geheimzinnige xoanon.

Ook de neutrale Beaujon kan zich niet langer afzijdig houden. Maar hij heeft veel hogere ambities dan wat hij ziet als de jacht op een hersenschim.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...