FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
7 maart - Delft

Jan van der Mast

Jan van der Mast
Jan van der Mast
Lezing met aansluitende literaire wandeling
Zaterdag 7 maart 2020 15:00 uur
Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 7 maart is Jan van der Mast om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Jacques van Marken een lezing geven en signeren.

Aansluitend kunt u met 50% korting deelnemen aan de literaire wandeling door het Agnetapark. Aanmelden voor deze wandeling kan via Jan van der Mast (06-36484204).

Jacques van Marken
De eerste sociaal ondernemer van Nederland
Jacques van Marken (1845-1906) besloot zich als negentienjarige corpsstudent ‘nuttig te maken voor de maatschappij’. Hij richtte de Nederlandse Gist & Spiritusfabriek (het huidige DSM) en Calvé op en creëerde voorzieningen voor zijn arbeiders, die pas zeventig jaar later gemeengoed zouden worden, waaronder pensioenopbouw, ziektekostenverzekering en een ondernemingsraad. Samen met zijn echtgenote Agneta woonde hij in zijn fabriekskolonie in Delft. Daarnaast had hij ook een gezin in Rotterdam. Ondanks een zware morfineverslaving bleef zijn maatschappelijk engagement onverwoestbaar, met de verzoening van arbeid en kapitaal als ideaal. Jan van der Mast schetst een fascinerend tijdsbeeld en laat zien hoe wij schatplichtig zijn aan Jacques van Marken.

Jan van der Mast
Jan van der Mast is een veelzijdig schrijver, die veel theater heeft gemaakt en de laatste jaren (historische) romans. Dé Delftenaar van het Jaar 2019 heeft met zijn biografie Jacques van Marken de door Paagman georganiseerde Delft Kiest het Beste Boek van 2019-verkiezing gewonnen.

85ste Boekenweek
Zaterdag 7 maart is het zover: de 85ste Boekenweek gaat van start! Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek met dit jaar als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk met titel Leon & Juliette wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste €15,- aan Nederlandstalige (e-)boeken.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...