FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
13 april - Centrum (Den Haag)

Jan Weening

Jan Weening
Jan Weening
Lezing
Zaterdag 13 april 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt werd terechtgesteld. Daarom is Jan Weening op de Gouden Dag van de Haagse geschiedenis zaterdag 13 april 2019 om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Hij zal een lezing over zijn boek Oldenbarnevelt - De laatste reis van de landsadvocaat geven. Aansluitend zal hij signeren.

Oldenbarnevelt - De laatste reis van de landsadvocaat  
13 mei 1619. Een burgeroorlog dreigt in de jonge Republiek der Nederlanden. Landsadvocaat Oldenbarnevelt, de belangrijkste politicus van dat moment, wordt na een schijnproces op het Binnenhof onthoofd. Zijn lichaam wordt tegen de wil van de familie weggestopt in de grafkelder van de Hofkapel. Tien jaar later gaat Cornelis van der Mijle, schoonzoon van Oldenbarnevelt, op weg om de stoffelijke resten in het geheim over te brengen naar het landgoed Stoutenburg, waar de weduwe van Oldenbarnevelt zich heeft teruggetrokken. Een ronduit hachelijke onderneming. Jan Weening verweeft historische feiten met fictie. Het resultaat is een wervelend portret van een roerige tijd, waarin de grondvesten van Nederland werden gelegd.

Jan Weening
Jan Weening (1950) is arts en emeritus hoogleraar pathologie aan de UvA. Zijn belangstelling voor geschiedenis inspireerde hem tot het bestuderen van het leven van Johan van Oldenbarnevelt en de veelbewogen jaren na diens executie. Jan Weening woont en werkt in Hilversum.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...