FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
22 februari - vestiging FRED

Janne Schra

Janne Schra
Janne Schra
Optreden en signeren
Zondag 22 februari 13:00 uur
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 22 februari is zangeres Janne Schra om 13:00 uur te gast bij Velvet in Paagman vestiging FRED. Naar aanleiding van haar nieuwe album PONZO! geeft zij een kort optreden en aansluitend signeert zij.

Begin 2015 verschijnt het vijfde studioalbum van Janne Schra: PONZO! Dit album maakte Janne samen met Torre Florim (De Staat) in hun eigen woonkamerstudio
Janne Schra (1981) begon haar muzikale carrière met Room Eleven. Met deze band toerde ze door Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika stond ze o.a. op het Montréal Jazz Festival en Johannesburg Joy of Jazz. Het album Six White Russians and a Pink Pussycat (2006) behaalde de platina status, het in New York opgenomen album Mmm Gumbo (2008) de gouden en het optreden in een uitverkocht Carré is vastgelegd op DVD. De band ontving een Essent Award en een Zilveren Harp.

Onder de naam Schradinova, tevens haar schilderspseudoniem, bracht Janne in 2011 het in Stockholm opgenomen album India Lima Oscar Victor Echo You uit. Daarna heeft ze veel samengewerkt. Met Kyteman nam ze de digitaal verschenen EP Schradinova Live at Kytopia op, met Solomon Burke zong ze in Carré en duetten nam ze op met M. Ward en Dayna Kurtz. Verder maakte ze nummers met Kraak & Smaak en De Staat en nam ze samen met Benjamin Herman de EP Made in China op in Shanghai voor het project In a Cabin With.

In 2013 kwam haar vierde album uit, ditmaal onder haar eigen naam. Samen met een heel bijzondere formatie waarin het Red Limo String Quartet een grote rol speelde, wist ze de grote zalen van ons land opnieuw vol te trekken. Zowel de Volkskrant als de NRC gaven haar liveshow vier sterren.

Tussen PONZO en het vorige album onder eigen naam, heeft Janne uiteraard in vele opzichten niet stil gezeten. Zo bracht ze samen met het Robin Nolan Trio haar liedjes opnieuw uit, in de stijl van Django Reinhardt, en toerde ze met ditzelfde trio door China. Met het Noordpool Orkest voerde ze de gedichten van M. Vasalis op in de Nederlandse theaters en, samen met Torre Florim, maakte ze de titelsong van de dramaserie Hollands Hoop. In de vrije uurtjes tussen dit alles door, heeft Janne ook nog een berg schilderijen gemaakt. Nu, anno 2015, staat alles in het teken van de PONZO-tour waarmee ze Nederland opnieuw zal opschudden.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...