FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
3 december

Jan Siebelink

Jan Siebelink
Jan Siebelink
Interview door Arjan Peters
Donderdag 3 december 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum; Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 3 december is Jan Siebelink om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. In het kader van zijn boek Margje wordt hij geïnterviewd door Arjan Peters en signeert hij aansluitend.

Margje
Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton. Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag een album met daarin een foto van de oom met een jonge vrouw. In haar herkende Ruben onmiddellijk zijn moeder Margje, die op datzelfde moment boven thee dronk. Zijn leven lang zal Ruben over deze vrouw een onmogelijke droom koesteren. Hield zij immers niet meer van zijn jongere broer Thomas, die rebelleerde tegen zijn door de godsdienst bezeten vader? Hoe graag had Ruben niet de plek van zijn broer ingenomen. In Margje keren we terug naar het gezin Sievez. Maar ditmaal verschuift de blik van vader Hans naar de andere gezinsleden. In een betoverende stijl schetst Siebelink taferelen uit de bewogen geschiedenis van dit gezin - een gezin waar iedereen probeert iemand anders te worden.

Lees meer Lees minder
12 december

Oud worden in de praktijk

Oud worden in de praktijk
Oud worden in de praktijk
Tips voor een langer gezond leven
Zaterdag 12 december 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum; Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 12 december zijn Rudi Westendorp en David van Bodegom om 13:00 te gast bij Paagman vestiging Centrum.  Naar aanleiding van hun boek Oud worden in de praktijk - laat de omgeving het werk doen zullen zij een lezing geven en geven zij nieuwe tips voor een langer gezond leven. Aansluitend zullen zij signeren.

Oud worden in de praktijk - laat de omgeving het werk doen.
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. En die leefstijl wordt gedicteerd door de omgeving. Door de mismatch tussen onze 'oude' genen - onze evolutionaire erfenis - en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezondere keuzes, soms zelfs onbewust. In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Rudi Westendorp en David van Bodegom
Rudi Westendorp (1959) is een internationaal gerespecteerd arts en onderzoeker. In de bestseller Oud worden zonder het te zijn (2014) beschreef hij hoe het verouderingsproces werkt. Hij woont in Kopenhagen, waar hij aan de universiteit is verbonden als hoogleraar ouderengeneeskunde. Oud worden in de praktijk is het praktische vervolg.

David van Bodegom (1978) is verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij is opgeleid als arts en raakte er tijdens zijn promotieonderzoek naar veroudering op het platteland in Ghana van overtuigd dat niet de spreekkamer maar de publieke omgeving de sleutel is tot gezonde veroudering. Zijn belevenissen in Ghana verwerkte hij in de roman Nood breekt wet (2012).

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Oud worden in de praktijk
*
*
*
*
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...