FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
27 september

Jean Thomassen

Jean Thomassen
Jean Thomassen
Boekpresentatie
Woensdag 27 sept 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdagavond 27 september presenteert kunstenaar en schrijver Jean Thomassen om 19:00 uur zijn boek bij  Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Hij vertelt over zijn boek Doek op voor een echte ster over actrice Ine Veen.

Doek op voor een echte ster over actrice Ine Veen
Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en actrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als kranten al meer dan 60 jaar over je schrijven moet je toch wel iets hebben betekend of gepresteerd.  Wie was toch dat stille meisje uit Koog aan de Zaan, dat alle moeite deed om toch vooral niet op te vallen? Alleen haar werk was belangrijk in dit leven en met glamour en glitter had ze helemaal niets op. Op haar vijftigste hoorde ze voor het eerst wie haar echte vader was. Haar leven bleef voor de media een mysterie waar nu een tipje van wordt opgelicht.

Jean Thomassen
Jean Thomassen, de man die haar als geen ander kent, zocht de afgelopen veertig jaar in archieven en verzamelde gegevens en unieke foto’s voor dit, tot nu toe meest complete, boek over deze veelzijdige kunstenares.
Jean Thomassen is geboren en getogen in Den Haag en heeft bijna veertig jaar op de Haagse Koningin Emmakade gewoond. Hij won een half dozijn internationale prijzen (waaronder in 2014 een Palm Award in Leipzig) met zijn absurde schilderijen; werd  in zijn huidige woonplaats Heiloo geridderd voor zijn 'verdiensten voor de Nederlandse schilderkunst' en het feit dat hij 17 boeken had geschreven ver de meest uiteenlopende onderwerpen. In 2019 komt er een grote overzichtstentoonstelling in Museum Slager in Den Bosch vanwege zijn 70ste verjaardag.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...