FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
23 september - Delft

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer
Jeroen Windmeijer
Interview door Maarten Dessing
Zondag 23 september 2018 15:00 uur
Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 23 september 2018 is Jeroen Windmeijer om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1). Hij zal over zijn thriller Het Pilgrim Fathers-complot geïnterviewd worden door Maarten Dessing. Aansluitend zal hij signeren.

Het Pilgrim Fathers-complot
Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

Jeroen Windmeijer
Jeroen Windmeijer (1969) is antropoloog en werkzaam als docent bij het middelbaar onderwijs in Leiden. Hij heeft al twee literaire thrillers op zijn naam staan, waarin beide de Leidse archeoloog Peter de Haan de hoofdrol speelt. In zijn thrillers verweeft hij Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden.


 

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Jeroen Windmeijer
*
*
*
*
*
Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).
Lees de voorwaarden
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...