FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 17:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 17:00 uur
Agenda
Archief
11 september - vestiging CENTRUM

Jesse Klaver

Jesse Klaver
Jesse Klaver
Boekpresentatie en signeren
Vrijdag 11 september 16:00 uur
Paagman vestiging CENTRUM: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Vrijdag 11 september presenteert GroenLinks politicus Jesse Klaver om 16:00 uur zijn boek De mythe van het economisme bij Paagman vestiging Centrum.

In verband met het door Jesse Klaver aangevraagde Vluchtelingendebat in de Tweede Kamer is de boekpresentatie verschoven van donderdag 10 september naar vrijdag 11 september.

De mythe van het economisme
De jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis laat zich horen als de stem van een nieuwe generatie

Ik wil de status-quo doorbreken,’ zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn voornemen om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten alles van de prijs maar bijna niks van de waarde.’

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van abn Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals.

Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis. In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst hij alternatieven en geeft hij een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Jesse Klaver (1986) is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor Groen-Links. Daarvoor was hij fractievoorzitter van CNV Jongeren, lid van het algemeen bestuur van het CNV en lid van de SER. Sinds mei 2015 is hij fractievoorzitter van GroenLinks.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...