FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
27 februari

Joachim Eijlander

Joachim Eijlander
Joachim Eijlander
Optreden en signeren
Zaterdag 27 februari 15:00 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 27 februari is de veelzijdige musicus en cellist Joachim Eijlander om 15:00 uur te gast bij Paagman Velvet vestiging Fred. In het kader van zijn Bach suites zal hij enkele nummers spelen en aansluitend signeren.

Bach Suites
Dit is het soloproject van de man die vijftien jaar geleden het Rubens Quartet oprichtte en sindsdien één van de ‘dragende spelers’ is van dit internationaal uiterst succesvolle strijkkwartet. “In een onstuimig muzikantenbestaan zijn de cellosuites voor mij altijd een rustpunt geweest”, vertelt hij. “Als ik de weg wel eens dreig kwijt te raken sluit ik me op en ga ik Bach spelen. Dan wordt het weer helder en rustig in mijn hoofd.”     
“Toen ik tien was waagde ik me voor het eerst aan de cellosuites”, vervolgt Joachim Eijlander. “Ze zijn tijdloos en blijvend, voelde ik toen al. Vanwege deze suites ben ik ooit cellist geworden. Nu, jaren later, vormt de cd een ijkpunt in mijn loopbaan. Waar sta ik eigenlijk als musicus? En als mens? Daar kom je achter als je de cellosuites opneemt.”

Joachim is er in geslaagd een persoonlijke, eerlijke en heldere registratie te maken. Zonder 'gedoe' maar wél doorleefd en emotioneel. Onbeschaamd mooi. De cd wordt uitgebracht door Navis Classics, het nieuwe en internationale cd-label van producer Daan van Aalst.

Joachim Eijlander
Joachim Eijlander speelde samen met gerenommeerde namen als Karl Leister, Lisa Larsson en het Borodin Quartet. Als gastdocent en kamermuziekcoach is hij verbonden aan vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de Verenigde Staten.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...