FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
13 maart

Joël Dicker

Joël Dicker
Joël Dicker
Interview door Maarten Dessing
Zondag 13 maart 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum; Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 13 maart is de Franse auteur Joël Dicker om 14:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het boek van de Baltimores wordt hij geïnterviewd (in het Engels) door Maarten Dessing en aansluitend signeert hij.

Het boek van de Baltimores
Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.
Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Joël Dicker
Joël Dicker (Genève, 1985) studeerde rechten in Genève. De waarheid over de zaak Harry Quebert (2013) is zijn tweede roman, waarmee hij werd genomineerd voor de Prix Goncourt en winnaar was van de Grand Prix du Roman de l’Académie Française en de Prix Goncourt des Lycéens.

De 81e Boekenweek, van 12 tot en met 20 maart 2016, draait om het thema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte…. Duitsland: het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar Duitsland biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven. Het Boekenweekgeschenk Broer is dit jaar geschreven door Esther Gerritsen. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...