FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
20 juni - Fred (Den Haag)

John-Alexander Janssen

John-Alexander Janssen
John-Alexander Janssen
Boekpresentatie
Donderdag 20 juni 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op donderdag 20 juni is John-Alexander Janssen te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal dan zijn roman Trocadéro presenteren. Peter Nijssen zal een korte bijdrage leveren en Bart Gielen zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Aansluitend zal John-Alexander Janssen signeren. 

Trocadéro
Julian Perceval wordt gedreven door één allesoverheersende ambitie. Hij wil rechter worden en anders niets. Na de belangrijkste sollicitatie van zijn leven neemt hij direct de trein naar Parijs, waar hij de uitslag afwacht en een oude belofte inlost. Hoewel hij niet op zoek is naar vriendschap, ontwikkelt hij intense banden met het buurmeisje in zijn appartementencomplex en met twee Nederlandse studenten. De intensieve contacten met hen, tegen de achtergrond van een explosief en woelig Parijs’ decor, nemen gaandeweg verontrustende vormen aan. Hoe verdraag je schuld die je raakt in je ziel? Hoe repareer je iets wat misschien wel onherstelbaar is beschadigd?

John-Alexander Janssen
John-Alexander Janssen (1984) studeerde af in geschiedenis, filosofie en rechten. Hij woonde in Harrisonburg, Jeruzalem en Parijs, was kort in opleiding om rechter te worden en was docent geschiedenis. Naast zijn baan werkt hij aan een proefschrift. In 2014 won hij de Prix de Paris (gericht op het stimuleren van innoverend geschiedkundig onderzoek), die hem in staat stelde te werken aan zijn romandebuut Een verhaal uit de Zonnestad. Dit boek leverde hem de Bronzen Uil Publieksprijs 2017 op en stond in 2018 op de longlist van de Lbiris Literatuurprijs.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...