FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
21 november- Fred (Den Haag)

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts
Josephine Rombouts
Boekpresentatie
Woensdag 21 november 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdag 21 november 2018 is Josephine Rombouts om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal haar boek Cliffrock Castle presenteren en vertellen over haar leven in Schotland. Aansluitend zal zij signeren.

Cliffrock Castle - Werken op een kasteel in Schotland
Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper te worden op het plaatselijke kasteel met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, de Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities. Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die in onze eeuw nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert heel snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.

Josephine Rombouts
Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en woonde van 2013 tot 2018 in de Schotse Hooglanden. Ze gaf Nederlands aan expats, dansers en musici, en werd manager werd op het kasteel waar ze als huishoudster begon. Daarnaast gaf ze koorzang en toneel op de dorpsschool. Sinds kort is ze terug in Nederland.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...