FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
25 januari

Jules Deelder

Jules Deelder
Jules Deelder
Lezing en signeren
Woensdag 25 januari, 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdagavond 25 januari is Jules Deelder om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Jules Deelder is de auteur van het geschenk van Poezieweek 2017, Rotterdamse kost.

Van 26 januari tot en met 1 februari vieren we de Poëzieweek met het thema: humor. Er is deze week volop aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie.

Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk Rotterdamse Kost ter gelegenheid van de Poëzieweek 2017. Klanten van de boekhandel krijgen van 26 januari t/m 1 februari bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau.

Rotterdamse kost van Jules Deelder
J.A. Deelder en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen woont de dichter van de inktzwarte humor zijn hele leven in deze wereldstad, hij schrijft bovendien al meer dan een halve eeuw Rotterdamse kost. Deelder werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam geboren toen de stad in puin lag en is voor altijd gefascineerd geraakt door de geschiedenis van Rotterdam.
Thema's in het werk van Deelder
Humor en absurdisme zijn in Deelders poëzie geen curiosa. Hij staat in binnen en buitenland bekend om zijn memorabele performances, waarbij de Beat Generation van William Burroughs, Alan Ginsberg en Jack Kerouac nooit veraf lijkt. Terugkerende thema's in zijn werk: De Tweede Wereldoorlog, het gebruik van geestverruimende middelen, Rotterdam, de voetbalclub Sparta, de jaren 30 en 40 en de glorietijd van de jazz.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...