FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
26 oktober

Justine le Clercq

Justine le Clercq
Justine le Clercq
Boekpresentatie en interview door Hans Smit
Donderdag 26 oktober 2017 19:00 uur – inloop 18:30 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden
Donderdag 26 oktober presenteert Justine le Clercq om 19:00 uur haar boek bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van haar nieuwe boek Krimp wordt zij geïnterviewd door Hans Smit en aansluitend zal ze signeren. De avond wordt muzikaal omlijst door DIS

Het idee voor Krimp ontstond in 2014 na de klopjacht op het misdaadduo Enise B. en Antonio van der P. Via haar fictieve lotgenoot Lina doorzoekt Le Clercq haar eigen arrestatie in 1989, die uitmondde in een eeuwig durende schuld.

Krimp
Lina Hersenvoort bereidt zich voor op de tachtigste verjaardag van haar vader, die in Den Haag een befaamd Frans restaurant runt. Ze kan inmiddels prima overweg met het leven. Maar terwijl ze bezig is met de feestelijkheden, dringen herinneringen en schuld zich toch weer op. En dit keer is het eten van kalfshersenen niet voldoende om haar woede te stillen.
Met haar eigen, doorleefde stemgeluid besluipt Justine le Clercq de diepgewortelde agressie van Lina. Komt die voort uit plezier, sensatie of ligt er iets anders aan ten grondslag? Krimp is een huiveringwekkende zoektocht naar de oorsprong van vrouwelijk geweld.

Justine le Clercq (1967) debuteerde in 2011 met haar lovend ontvangen roman De roemlozen. Met de verhalenbundel Wegens geluk gesloten verstevigde ze haar reputatie als schrijver van slices of life. Le Clercq organiseert kunstexposities en is bestuursvoorzitter van My Red Light.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...