FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
23 november - Fred (Den Haag) en Delft

Kader Abdolah

Kader Abdolah
Kader Abdolah
Lezing
Zaterdag 23 november 2019 13:00 en 16:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag) en Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 23 november zal Kader Abdolah naar aanleiding van zijn boek De farao van de Vliet bij twee vestigingen van Paagman te gast zijn. Om 13:00 uur zal hij bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) een lezing geven. Vervolgens zal hij om 16:00 uur bij Paagman vestiging Delft (Choorstraat 1) een lezing geven. Aansluitend zal hij in beide vestigingen signeren. 

De farao van de Vliet
 De beroemde Egyptoloog Herman Raven is zijn herinneringen kwijt. Van zijn grootse carrière weet hij niets meer. Om zijn nek hangt een pasje met zijn naam en telefoonnummer, zodat hij veilig kan thuiskomen. Gelukkig heeft hij een oude kameraad die als zijn geheugen functioneert: Abdolkarim Ghasem. De twee vrienden houden elkaar scherp en maken wandelingen langs hun geliefde Haagse Vliet. Herman heeft een geheim dat hij al geruime tijd met zich meedraagt en in zijn kelder verborgen houdt. Tot nu toe was Abdolkarim de enige die hiervan op de hoogte was, maar nu de twee in de slotfase van hun leven zijn aangekomen, besluiten ze om Hermans geheim naar buiten te brengen. Maar dat blijkt onverwachte gevolgen te hebben. De laatste, intense akte van hun levens stelt de onbaatzuchtige vriendschap tussen Herman en Abdolkarim danig op de proef. Misschien zelfs met een terugkeer naar huis? Farao van de Vliet is een schitterende roman over de Egyptische Oudheid, vriendschap en nijlkrokodillen. Met dit ontroerende verhaal slaat Kader Abdolah een nieuwe weg in, een weg die we nog niet van hem kenden.

Kader Abdolah
Kader Abdolah (1954) is een Perzisch-Nederlandse schrijver, die sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationale succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), ikoning (2011), Papegaai vloog over de IJssel (2014) en Salam Europa! (2016, longlist ECI Literatuurprijs).

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Kader Abdolah
*
*
*
*
*
*
Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).
Lees de voorwaarden
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...