FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
22 december

Arno Kantelberg en Cécile Narinx

Arno Kantelberg en Cécile Narinx
Arno Kantelberg en Cécile Narinx
Dubbelinterview
Donderdag 22 december 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 22 december zijn Arno Kantelberg en Cécile Narinx om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij zullen elkaar interviewen over hun zojuist uitgekomen boeken. Arno Kantelberg schreef Man op z'n best en Cécile Narinx schreef samen met Marije van Regenmortel en Merel Bem Dit boek gaat niet over mode.

Man op z'n best - kledingadvies van sneaker tot maatpak
Jasjes met zes knopen, schoenen als klapschaatsen en T-shirts met lollige opschriften; de valkuilen in de garderobe van de Nederlandse man zijn legio. Arno Kantelberg ziet het als zijn missie om hem te begeleiden richting een stijlvol bestaan. Dat daar behoefte aan is blijkt wel uit zijn razend populaire rubriek in Volkskrant Magazine.
Op dezelfde goedgehumeurde toon gaat Kantelberg in het treffend geïllustreerde Man op z’n best encyclopedisch te werk. Van de schoenen via het middenrif tot aan bovenkant van je hoofd, geeft hij praktisch antwoord op vragen waar de Nederlandse man dagelijks mee kampt. De grens tussen gezonde ijdelheid en aanstellerij is een dunne, maar voor- uitgang dient geboekt: zoals Nicolaas Klei de Nederlander wijn heeft leren drinken, zo wil Kantelberg zijn kleedgedrag verbeteren. Om met George Clooney te spreken: ‘If you look like an asshole, you probably are one.’
Arno Kantelberg (1968) is zelf ontegenzeggelijk een van de best geklede mannen van Nederland. Als hoofdredacteur van Esquire zit hij regelmatig vooraan bij toonaangevende internationale modeshows.

Dit boek gaat niet over mode - de kracht van kleren
Kleren zijn nooit gewoon stukken textiel. Je communiceert ermee, of je nu wilt of niet. Ze kunnen beschermen, versieren of onthullen en per levensfase, gemoedstoestand, gender, sociale klasse, etniciteit, religie en cultuur verschillen. Over kleren zijn duizenden verhalen te vertellen. Die kunnen gaan over de herinneringen die ze oproepen, de troost die ze bieden, het ontzag dat ze inboezemen of het zelfvertrouwen dat ze geven. Kleren zijn overal en voortdurend aan het woord. Dit boek gaat niet over mode is een ode aan de kracht, de zin, de rollen en de lol van kleren. Narinx, Van Regenmortel en Bem maakten een boek met én over Nederlandse en Vlaamse mannen en vrouwen - en rekenen definitief af met het vooroordeel dat stilstaan bij wat je aanhebt oppervlakkig zou zijn

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...