FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
GOUDA: Open tot 17:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Kantoor & Werkplek
  4. >
  5. Op & Bij het bureau
  6. >
  7. Batterijen

Alle soorten batterijen voor dagelijks gemak

Met de hoeveelheid techniek en elektrische apparaten om ons heen, zouden we soms bijna vergeten waar we allemaal batterijen in hebben zitten. Totdat een apparaat er plotseling mee ophoudt, omdat de batterij leeg is. Op deze pagina kunt u alle soorten en maten batterijen vinden. De meest gangbare batterijen bieden wij u ook aan in een voordeelbox. Zo hoeft u zich minder zorgen te maken over de volgende keer dat een apparaat weer stil valt.

Batterijmaten

De standaardbatterijen zijn de maten AA en AAA. Dit zijn cilindervormige batterijen die veelal gebruikt worden in afstandsbedieningen, klokken en vele andere elektrische apparaten. Een flink groter formaat, de D-batterij, is een erg krachtige batterij die uitermate geschikt is voor apparaten die een hoge energieprestatie vereisen en vaak gebruikt worden. Knoopcellen zijn in veel draagbare elektronische apparaten met een zeer gering stroomverbruik te vinden. U moet dan denken aan kleine apparaten, zoals horloges, waarbij een grotere batterij onpraktisch zou zijn. Ook kinderspeelgoed, zoals pratende knuffels en poppen beschikken vaak over een knoopcel.  De meeste apparaten die een knoopcel nodig hebben worden veelal inclusief het batterijtje verkocht.

Oplaadbare batterij of niet?

Los van de verschillende soorten maten bij batterijen, bestaat er nog een onderscheid: oplaadbaar of niet oplaadbaar. Een niet-oplaadbare batterij is een wegwerpbatterij voor eenmalig gebruik, deze zijn vaak nog steeds het populairst in gebruik. Dit komt omdat een nieuwe batterij met zekerheid nog vol is wanneer u deze in het desbetreffende apparaat stopt en als deze leeg is levert u de batterij eenvoudig weer in bij een van de daarvoor bedoelde punten. Doordat deze variant batterijen in principe maar één keer te gebruiken zijn, zijn ze vaak goedkoper dan oplaadbare batterijen. In tegenstelling tot gewone batterijen kunnen oplaadbare batterijen dus vaker gebruikt worden. U kunt deze opladen door ze aan te sluiten op een batterijlader (elektrische spanningsbron), zo zijn het batterijvervangende accu’s als het ware. Op de lange termijn zijn herlaadbare batterijen veelal goedkoper dan wegwerpbatterijen.

Merken

Het bekendste batterijmerk is waarschijnlijk wel Duracell, beroemd en berucht vanwege het roze konijntje in de reclames. Een ander degelijk en betrouwbaar batterijmerk is Varta. Dit Duitse bedrijf werkt met toewijding aan het ontwikkelen van nieuwe, dynamische en goed presterende innovaties.

Batterijen bij Paagman.nl

133 ARTIKELEN
Hide filter Kleur
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...