FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Kantoor & Werkplek
  4. >
  5. Op & Bij het bureau
  6. >
  7. Lijmen

Ga je iets knutselen met lijm?

Er zijn vele soorten lijm te verkrijgen en we begrijpen goed als u soms het spoor bijster raakt. De lijm die u in de bouwmarkt vindt, is vaak weer anders dan de lijm uit de hobbywinkel. Maar wat is nou precies het verschil? En welke lijm kunt u voor welk werkje het beste gebruiken? Bij Paagman bieden wij u verschillende soorten lijm – lijmroller, secondelijm, kinderlijm, hobbylijm, fotolijm en lijmstiften – voor allerlei verschillende soorten knutselprojecten. Voordat u dus met lijm aan de slag gaat, moet u goed bedenken wat u nodig heeft. Met welke materialen gaat u werken? Zijn de gelijmde voorwerpen voor de sier of gaat u ze ook daadwerkelijk ergens voor gebruiken? Gaat u knutselen met volwassen of met kinderen? Er bestaat helaas nog geen lijm die voor werkelijk alle materialen en omstandigheden te gebruiken is en u wilt uiteraard het optimale resultaat.

Speciaal voor de knutselactiviteiten

In veel gevallen geldt het gezegde ‘beter te veel dan te weinig’, maar die regel gaat wat lijm betreft niet altijd op. Vaak is het veel beter om een dunne laag te gebruiken, omdat dan de onderdelen die u aan elkaar wilt plakken dichter op elkaar zitten. Wanneer u een te dikke laag op uw materiaal aanbrengt, zorgt dit juist voor een minder sterke verbinding. Na het aanbrengen van de lijmt dient u altijd de onderdelen goed aan te drukken. Het is afhankelijk van de lijmsoort hoe lang u de geplakte onderdelen vervolgens moet drogen. Voor elke soort knutselactiviteit hebben wij wel een lijmsoort. Gaat u iets knutselen met lijm? Let dan goed op welke lijm u het beste kunt gebruiken. Hierbij benoemen we de belangrijkste soorten knutsellijm en de onderlinge verschillen.

De meest universele lijm is hobbylijm, omdat die te gebruiken is op bijna alle sorrten papier, stof, vilt, kurk, leer vele andere knutselmaterialen. Ook al is deze lijm weer- en waterbestendig, door de samenstelling van de lijm is deze toch eenvoudig van handen, kleding en meubilair te verwijderen.  De draaidop zorgt ervoor dat u de lijm eenvoudig kunt doseren en luchtdicht af kunt sluiten.

Secondelijm is een erg krachtige lijmsoort die in enkelen ogenblikken een lijmverbinding kan maken. Wanneer u iets snel gerepareerd wilt hebben is secondelijm dan ook een logische keuze. Toch hebben veel mensen ook vaak ruzie met de kleine tubes, omdat de lijm een erg vloeibare consistentie heeft. Wanneer u per ongeluk uw vingers vastgelijmd heeft, kunt u deze vaak weer losweken door uw vingers zo lang mogelijk in warm water te houden met een beetje zeep. Doordat deze lijm op basis van cyanoacrylaat een erg secure aanpak vergt, is deze lijm niet zo geschikt voor jonge kinderen.

Voor de kleintjes zijn er gelukkig andere speciale soorten lijm te verkrijgen. Zo bestaan er plakselpotjes met lijm die eenvoudig met de vinger aan te brengen is. Een andere optie zijn uiteraard de lijmstiften van onder andere Pritt.

De lijmstiften van Pritt

De producten van Pritt komt iedereen dagelijks tegen en zijn voornamelijk bekend van de lijm en plakstiften. In 1969 vonden zij de allereerste lijmstick, een makkelijke en schonere manier van lijmen, uit. Echter zijn ook hun correctiemiddelen niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Het moederbedrijf van Pritt baseerde het idee van de lijmstift op de werkwijze en handigheid van lippenstift. Voor deze speciale lijmsticks maakt Pritt lijm op basis van aardappelzetmeel. Dit maakt de lijm eenvoudig en veilig te gebruiken: ideaal voor kinderen dus.

Kantoorartikelen voor Lijmen bij Paagman.nl

195 ARTIKELEN
Sorteren op Prijs Populair Verschenen
Hide filter Kleur
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...