FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Kantoor & Werkplek
  4. >
  5. Apparaten
  6. >
  7. Dicteren

Eenvoudig interviews en lezingen dicteren

Als u vaak in vergaderingen of bij interviews en lezingen zit, kan een dicteerapparaat een goede uitkomst zijn. Een dicteerapparaat is een geluidsrecorder met microfoon die eenvoudig gesprekken op kan nemen en kent dan ook vele voordelen in vergelijking met gewoon notuleren. Zo kunt u uw aandacht beter bij het gesprek of de voordracht houden en uw handen kunt u daarnaast vrij houden om slechts de belangrijkste aantekeningen te maken. Na een bijeenkomst kunt u de opgenomen audio eenvoudig opnieuw beluisteren en verder uitwerken. Dicteerapparaten bestaan er in een analoge en een digitale variant. De eerste neemt audio op door middel van kleine cassettes. Digitale voice recorders slaan de gemaakte opnames op een geheugenchip op. Er bestaan ook kleine, draagbare dicteerapparaten die op batterijen werken en daardoor gemakkelijk onderweg te gebruiken zijn.

Soorten dicteerapparaten

Dicteerapparaten worden in verschillende formaten geproduceerd, van een draagbaar en handzaam zakformaat tot grote opnameapparaten die met een voetschakelaar bediend kunnen worden. De meeste apparaten kennen een eenhandige bediening, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Bedenk voordat u overgaat tot aanschaf van een spraakrecorder goed waarvoor u het apparaat wilt gebruiken. Als uw voornamelijk notities of interviews op wilt nemen is een (digitale) voice recorder aan te raden. Bent u van plan regelmatig vergaderingen in grote ruimtes met meerdere mensen op te nemen? Dan is de meeting set van Philips met een 360° microfoonsysteem een geschikte keuze.

Opslagmedium

Het opslaan van data kan op verschillende manieren. De meeste dicteerapparaten beschikken tegenwoordig over een intern geheugen. Met een losse geheugenkaart (zoals een MicroSD-kaart) kan het geheugen bij sommige recorders ook uitgebreid worden. Indien u een goedkopere optie zoekt, kunt u kiezen voor een memorecorder die de gemaakte opnames op band zet. U hebt bij dit type dicteerapparaat de keuze uit twee opnamevarianten: reguliere cassettebandjes of microcassettes. De laatste soort is een compacter formaat, wat zich uiteindelijk ook vertaalt in een beperktere opnameduur. Veel memorecorders beschikken over een usb-aansluiting waarmee gemaakte opnames overgezet kunnen worden naar de computer.

Benodigdheden

Om uw gebruiksgemak te optimaliseren kunt u bij ons ook extra benodigdheden aanschaffen zoals oordopjes, een headset of een voetschakelaar.

Op zoek naar meer opties om uw bedrijf te professionaliseren? Kijk hier voor een papierversnipperaar, een vouw- en snijmachine en een printer, scanner of faxmachine.


Dictafoons en accessoires voor dicteren bij Paagman.nl

26 ARTIKELEN
Sorteren op Prijs Populair Verschenen
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...