FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Kantoor & Werkplek
  4. >
  5. Apparaten
  6. >
  7. Printen, Kopiëren, Scannen & Faxen

Printen, scannen, kopiëren

Wanneer u thuis of op kantoor wilt printen, scannen en kopiëren zijn er twee opties: u kunt drie losse apparaten aanschaffen of  u kunt kiezen voor een all-in-one-printer. De tweede optie bespaart ruimte, maar sommige functionaliteiten gebruikt u minder vaak of wilt u liever op een andere locatie hebben. Daarom bieden wij u zoveel mogelijk opties aan.

Soorten printers

Wanneer u een printer aan gaat schaffen, zijn er meerdere beslissingen die u moet maken. Is de printer bedoeld voor thuisgebruik of voor op kantoor? Print u veel in kleur of is zwart-wit printen voldoende? Wilt u enkelzijdig of liever dubbelzijdig printen? Moet het apparaat ook kunnen scannen, kopiëren en/of faxen? Er zijn meerdere soorten printers en elke gebruikssituatie vraagt om een andere printer.

Inkjetprinter

Een inkjetprinter wordt ook wel een inktstraalprinter genoemd, omdat de printer vloeibare inkt op het papier spuit. U kunt kiezen tussen zwart-wit en kleuren inkjetprinters. Deze printers zijn uitermate geschikt voor thuisgebruik, omdat ze goedkoop in aanschaf zijn en kwalitatief zeer goede printresultaten bieden. Er zijn veel inkjetprinters die zowel tekst als foto’s goed in kleur kunnen printen. De meeste leveranciers bieden een goedkoop instapmodel aan, maar vaak zijn de inktpatronen duurder dan die van een laserprinter. Print u voornamelijk voor eigen gebruik en in kleur? Dan is een inkjetprinter de beste optie.

Fotoprinter

In theorie kunnen bijna alle printers foto's afdrukken. Door de komst van de digitale fotografie is bij veel mensen de wens ontstaan om zelf foto’s te kunnen printen. Maar welke printer moet u kopen als u voornamelijk foto’s print? Dit is mogelijk op een gewone inkjetprinter, maar het grote verschil tussen een echte fotoprinter en gewone printer is de kwaliteit van de afdrukresolutie en extra functies. Sommige fotoprinters zijn door het compacte formaat niet alleen thuis te gebruiken maar kunt u ook uitstekend meenemen. U kunt zelfs kiezen voor een fotoprinter die gebruik maakt van een oplaadbare accu zodat u niet afhankelijk bent van een beschikbaar stopcontact.

Laserprinter

Kies voor een laserprinter als u veel tekstdocumenten afdrukt. Hij print namelijk sneller en de toner hoeft minder vaak vervangen te worden dan een inktcartridge door een grotere capaciteit. Laserprinters zijn daardoor geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor op een klein of groot kantoor. Koop een all-in-one laserprinter als u wilt dat uw printer ook kan scannen, kopiëren en faxen. Twijfelt u tussen een laserprinter of een inkjetprinter? Het voordeel van een laserprinter ten opzichte van een inkjetprinter is dat de eerste hogere afdrukvolumes aankan. Een inkjetprinter is over het algemeen goedkoper dan een laserprinter, maar met een laserprinter drukt u gemiddeld meer pagina's af per toner, waardoor u op de lange termijn minder geld kwijt bent aan het kopen van nieuwe inkt.

Merken

Brother printers onderscheiden zich door een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Printers van Brother zijn dan ook populair bij particulieren zoals gezinnen en studenten. HP printers worden ook zeer veel verkocht. Ze staan bekend erom bekend dat ze zeer goede printers maken voor een prima prijs. HP loopt vaak voorop in de ontwikkeling van nieuwe functies en extra’s. Als u  interesse hebt om een laserprinter te kopen, dan komt u al snel uit bij HP.

(Laser)fax

Vooral in het zakelijke segment kan faxen een tijds- en papierbesparende optie zijn om snel documenten te versturen. Digitale documenten moeten nog veelal fysiek getekend worden en het gebruiken van een fax kan in dit proces een paar stappen schelen. De laserfax is dan ook een duurzamere manier van faxen versturen.

Scanner

U kunt uw beeldmateriaal en documenten eenvoudig digitaliseren en archiveren met een scanner. Er bestaan verschillende soorten scanners. Scant u veel papierwerk in? Dan is een documentscanner een passende optie. Als scansnelheid niet het belangrijkst is, dan zou een desktop scanner al aan uw wensen kunnen voldoen. Voor het inscannen van foto’s in hoge kwaliteit kunt u beter kiezen voor een speciale fotoscanner. Flatbedscanners zijn uitermate geschikt voor het scannen van kwetsbare documenten, zoals bijvoorbeeld uw paspoort. Wanneer u vaak onderweg bent is een mobiele scanner een praktische uitkomst.

Op zoek naar meer opties om uw bedrijf te professionaliseren? Wat dacht u van een vouwmachine, snijmachine of een papierversnipperaar.

Kantoormachines en accessoires voor Printen, Kopiëren, Scannen & Faxen bij Paagman.nl

221 ARTIKELEN
Sorteren op Prijs Populair Verschenen
Hide filter Kleur
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...