Vestiging FRED: Open tot 21:00 uur
Vestiging CENTRUM: Open tot 19:00 uur
Archief
26 maart

Katja Schuurman

Katja Schuurman
Katja Schuurman
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zondag 26 maart 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 26 maart is Katja Schuurman om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van haar boek Verboden vruchten wordt zij geïnterviewd door Volkskrant columnist Jean-Pierre Geelen en aansluitend signeert ze.

 

Van 25 maart t/m 2 april is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema Verboden Vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven is dit jaar geschreven door Herman Koch. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

Verboden vruchten
Met deze unieke bundel erotische gedichten en verhalen laat Katja Schuurman zien hoeveel liefde zij koestert voor het geschreven woord, hoe groot haar liefde is voor de liefde zelf en hoe veelzijdig haar smaak is. Of het nu gaat om de lyrische romantiek van Pablo Neruda of M. Vasalis, de scherpe, grove woorden van Charles Bukowski, de gevoeligheid van Remco Campert en Ingrid Jonker, de tragiek van James Salter of de humor van P.F. Thomése en Ilja Leonard Pfeijffer: iedere auteur kan op zijn eigen manier de liefde bedrijven met zijn woorden.

Katja heeft geprobeerd deze verscheidenheid te vangen in haar selectie. Met haar open geest, intense levensinstelling en unieke kijk op de wereld biedt Katja ons niet alleen een prachtige greep uit de erotische wereldliteratuur, maar ook een inkijkje in de boeiende geest van een van de mooiste vrouwen van ons land. Katja Schuurman (1975) is presentatrice, actrice en de drijvende kracht achter het duurzame merk Return to Sender. Ze is sinds haar zeventiende op de Nederlandse televisie te zien. Na jaren bij BNN te hebben gewerkt is ze nu een vertrouwd gezicht bij de KRO-NCRV. Recent acteerde ze in de succesvolle thrillerserie Vlucht HS13. Vrouwenlichaam, blanke heuvels, blanke dijen, je lijkt een wereld zoals je daar ligt in overgave. Mijn ruwe boerenlijf graaft in je en wekt het kind diep in je aarde. - Pablo Neruda

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...