FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
23 oktober

Kees van Kooten

Kees van Kooten
Kees van Kooten
Lezing
Zondag 23 oktober 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 23 oktober is Kees van Kooten om 13:00 uur te gast bij Paagman Den Haag. Naar aanleiding van de nieuwe DVD Toen blijkt nu van Van Kooten en De Bie laat Kees van Kooten een aantal fragmenten zien en voorziet ze van commentaar.

Toen blijkt nu
Toen Van Kooten en De Bie in 1981 opkomst en ondergang van de Tegenpartij op de VPRO-televisie brachten konden zij niet vermoeden dat decennia later de politieke denkbeelden van de Haagse Vrije Jongens Jacobse en Van Es als hoogst actueel werden ervaren. De lijn van de Tegenpartij naar het gedachtegoed van Pim Fortuyn en Geert Wilders is moeiteloos te trekken. Ook het satirische werk van het Simplisties Verbond in de late tachtiger jaren blijkt van zo’n voorspellende betekenis. De tien films in deze box behandelen onderwerpen die vandaag de dag nog actueel zijn. Wat toen begon en ver weg leek, blijkt nu nog niet ten einde of soms akelig dichtbij.

Kees van Kooten (1941) richtte op de middelbare school met Wim de Bie een cabaretgroep op. Na school bleef hij met De Bie samenwerken, eerst als De Clichémannetjes, vanaf 1965 voor diverse televisieprogramma's waaronder Hadimassa (VARA) en Het Gat van Nederland (VPRO). In 1972 richtte hij met Wim de Bie het Simplisties Verbond op, zij werden in 1974 en in 1977 bekroond met de Nipkow-schijf en in 1985 met de Ere-Nipkowschijf. Daarnaast bracht het Simplisties Verbond zeven langspeelplaten uit, waarvan er drie een Edison ontvingen. Vanaf 1985 zond VPRO-televisie wekelijks hun programma Keek op de Week uit. Sinds maart 1998 is Kees van Kooten gestopt met het optreden voor tv en wijdt hij zich aan het schrijven.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...