FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Auteur
  6. >
  7. Max Velthuijs

Max Velthuijs

Max Velthuijs (1923-2005, Den Haag) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken. Jong en oud beleven nog dag in en uit plezier aan de verhalen over Kikker. De figuur van Kikker duikt voor het eerst op in Klein-Mannetje heeft geen huis, dat in 1983 verscheen. Zes jaar later is Kikker de hoofdpersoon in Kikker is verliefd – en dat is het begin van een serie van twaalf prentenboeken over Kikker.

Kikker

In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, later ook Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Hun avonturen spreken niet alleen kinderen aan, maar raken ook een gevoelige snaar bij volwassenen.

Van 20 t/m 29 maart vieren we de Kikkertiendaagse!

In 2023, 100 jaar naar de geboorte van Max Velthuijs, wordt zijn leven en werk gevierd met een paar prachtige nieuwe uitgaven. Daarom is in 2023 de Kikkertiendaagse extra feestelijk met als thema: Feest met Kikker! Het spiksplinternieuwe kartonboek Taart voor Kikker centraal.

Alle boeken van Max Velthuijs (109 boeken). Klanten op paagman.nl zochten Max Velthuijs ook in "Peuter & Kleuterboeken"

109 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Serie
Meer Minder
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...