FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
30 januari

Kim Heijdenrijk

Kim Heijdenrijk
Kim Heijdenrijk
Boekpresentatie
Maandag 30 januari 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandag 30 januari presenteert Kim Heijdenrijk om 19:00 uur haar boek bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij zal worden geïnterviewd door Volkskrant columnist Jean-Pierre Geelen over het boek Op zoek naar George en aansluitend signeert ze.

Na haar verhuizing naar Den Haag besluit de voormalig journalist Kim Heijdenrijk zich te gaan verdiepen in haar nieuwe straat. Ze komt erachter dat aan het einde van de straat ooit een berucht weeshuis stond; Huize Groenestein. Nieuwsgierig geworden gaat ze op zoek naar informatie en stuit via Marktplaats op een oude ansichtkaart. Het poststuk blijkt in 1916 vanuit Groenestein verzonden te zijn door de toen 13-jarige George Krul. Wat hij op de kaart aan zijn oom schrijft raakt haar. Wie was 'Sjors' en wat is er van hem geworden?
 
Aan de hand van alle denkbare bronnen reconstrueert Kim Heijdenrijk de tragische geschiedenis van George en niet alleen van hem: haar zoektocht geeft een indringend beeld van het leven van de 'gewone' man in de twintigste eeuw.
 
Op zoek naar George voert de lezer terug naar 1860. De feiten van zijn leven, inclusief de industriële revolutie en twee wereldoorlogen, geven een uniek tijdsbeeld van het Nederland tussen 1860 en 1980; de periode waarin het fundament van de Nederlandse welvaartsstaat werd gelegd.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...