FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
9 december

Kim van Kooten

Kim van Kooten
Kim van Kooten
Interview door Arjan Peters
Woensdag 9 december 19:30 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdag 9 december is Kim van Kooten om 19:30 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van bestseller Lieveling gaat zij tijdens deze avond in gesprek met Arjan Peters. Na afloop zal zij signeren.

Lieveling
Sommige geheimen zijn te groot om te delen
Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.
Puck is zijn lieveling. Het is hun geheim. Maar soms worden geheimen te groot om te bewaren en willen ze gevonden worden.

In Lieveling – gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt – geeft Kim van Kooten stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen – een prestatie van formaat.
Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

Kim van Kooten
Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Als actrice speelde zij in talloze films, waaronder ZUSJE, Phileine Zegt Sorry (Gouden Kalf beste actrice), en Het Diner. Recentelijk was Kim te zien in de black comedy Hollands Hoop en de sciencefiction comedy Missie Aarde. Als schrijver was zij o.a. verantwoordelijk voor de scenario’s van Blind Date (Gouden Kalf beste film), Met Grote Blijdschap (2001, Gouden Kalf beste scenario) en de bioscoophits Alles Is Liefde (2007) en Alles Is Familie (2012).

Pauline Barendregt
Pauline Barendregt (1969) is Design Director en oprichter van Studio Button, een Strategic Design Consultancy in Amsterdam. Daarnaast is Pauline lecturer Branded Design aan Artez Fashion Institute in Arnhem en lid van de Advies Commissie Vormgeving van het Stimuleringsfonds voor de creatieve industrie.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...