FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Agenda
Archief
29 februari - Centrum (Den Haag)

Laura Starink

Laura Starink
Laura Starink
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zaterdag 29 februari 2020 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 29 februari is Laura Starink om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Post uit Rusland geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Aansluitend zal zij signeren. 

Post uit Rusland
Laura Starink, die in de jaren zeventig in Leningrad studeerde en als journalist verslag deed van glasnost en perestrojka, zag Moskou veranderen van grauwe hoofdstad onder het communisme in de rijke metropool van nu. De Sovjet-Unie onder Brezjnev maakte plaats voor het Rusland van Poetin. Een halve eeuw geleden was het voor haar een land met twee gezichten: vriendelijk, open en humoristisch binnen aan de keukentafel, maar hard, gesloten en huichelachtig in de buitenwereld. Dankzij de perestrojka van Gorbatsjov roken de Russen de vrijheid. In het hele wereldrijk brak een revolutie uit: de machtige Sovjet-Unie viel uiteen en dat leidde tot chaos en corruptie. Vanaf de eeuwwisseling vocht Poetin terug en zette Rusland opnieuw als wereldmacht op de kaart. Post uit Rusland beschrijft Starinks bijzondere ontmoetingen in alle uithoeken van het land, maar is bovenal een lofzang op de eenlingen die het systeem weerstaan.

Laura Starink
Laura Starink (1954) studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad, als verslaggever, lid van de hoofdredactie en correspondent in Moskou.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...