FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
24 april

Laurent Binet

Laurent Binet
Laurent Binet
Interview door Maarten Dessing
Zondag 24 april 13:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten41
Toegang gratis, graag aanmelden
Op zondag 24 april om 13:00 in Paagman op Lange Poten wordt Laurent Binet geïnterviewd over zijn nieuwste boek De Zevende functie van taal. Na afloop signeert hij.

De zevende functie van taal
In zijn nieuwe roman speelt Laurent Binet  met veel humor en vaart zijn bekende spel met feit en fictie. De zevende functie van taal is een weergaloze roman die zich afspeelt in de veelbewogen jaren tachtig, toen intellectueel Parijs nog het centrum van de wereld was.

Parijs, februari 1980. De beroemde Franse filosoof Roland Barthes heeft net geluncht met presidentskandidaat François Mitterrand als hij in het Quartier Latin door een vrachtwagen wordt overreden en overlijdt. Politiecommissaris Bayard krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken.
Bayard is er al snel van overtuigd dat Barthes vermoord is: de filosoof heeft een manuscript nagelaten, een boek waarin hij beschrijft wat de zevende functie is van taal. Meerdere mensen hebben het op dit geheime manuscript gemunt, en het onderzoek van de politiecommissaris voert hem langs alle grote Franse schrijvers, denkers en politici. Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Bernard-Henri Lévy, president Giscard d’Estaing; het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met het ongeluk van Barthes.

Laurent 
Laurent Binet (1972) bracht zijn militaire dienst door in Slowakije en woonde in Praag. Hij is docent Frans aan de universiteit in Seine-Saint-Denis. Hij debuteerde met HhhH, waarvoor hij in 2010 de Prix Goncourt du Premier Roman ontving. HhhH werd in meer dan vijfendertig landen vertaald, ontving zeer lovende kritieken en werd ook in Nederland een bestseller. Voor Niets gaat zoals verwacht volgde hij maandenlang François Hollande. Met De zevende functie van taal won hij de prix Interallié en de prix du roman FNAC 2015.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...