FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
6 december - Fred (Den Haag)

Lévi en Eus

Lévi en Eus
Lévi Weemoedt en Özcan Akyol
Dubbelinterview
Donderdag 6 december 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Donderdagavond 6 december 2018 zijn Lévi Weemoedt en Özcan Akyol om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij zullen naar aanleiding van hun gezamenlijke werk Pessimisme kun je leren! samen in gesprek gaan. Aansluitend zullen zij signeren.

Pessimisme kun je leren!
Lévi Weemoedt werd dit jaar zeventig jaar en ter ere van deze verjaardag besloot Özcan Akyol om de mooiste versjes te bundelen. Akyol: “Aan het begin van deze eeuw, toen ik nog een puisterige puber was, voelde ik een grote behoefte om in de literatuur de antwoorden op mijn levensvragen te vinden. Dat lukte niet. Hoewel ik het kunstenaarsleven leidde, inclusief een getormenteerde ziel en een geveinsde zucht naar drank, net als mijn literaire helden, duwden de meeste boeken me verder in de put. Tot ik het werk van Lévi Weemoedt ontdekte.

De persoonlijke ellende spat van zijn poëzie, maar hij verpakt het in de liefde voor taal en ongebreidelde zelfspot, een combinatie die ik niet voor mogelijk hield. Als hij een mislukking beschreef, bood me dat troost, en moest ik ongemakkelijk lachen om mijn eigen pathetische overdrijvingen. Nog vaker deed hij me huiveren om zijn tekstuele spitsvondigheid en het superieure spel met woorden dat hij telkens speelt. De gedichten kwamen soms wat kort en eenvoudig op me over, maar er zijn maar weinig dichters die het autonoom na kunnen doen. Iedereen moet Weemoedt lezen! Vandaar deze bloemlezing, die ik met veel plezier heb samengesteld.”

Lévi Weemoedt
Lévi Weemoedt (1948), pseudoniem van Isaäck Jacobus van Wijk, is een Nederlandse schrijver en dichter. Na zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde heeft hij dertien jaar als leraar Nederlands gewerkt. In 1977 debuteerde Weemoedt met Geduldig lijden en inmiddels heeft hij al meer dan 300 gedichten op zijn naam staan. Zijn gedichten staan bekend als eigenzinnige en ironische schrijfsels, gekenmerkt door een inktzwart wereldbeeld in combinatie met galgenhumor.

Özcan Akyol
Özcan Akyol (1984) is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, regionale dagbladen, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma's.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!


 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...