FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
11 december - Delft

Lichtjesavond Delft

Lichtjesavond Delft
Lichtjesavond Delft
Singer-songwriter Babette Zwinkels
Dinsdagavond 11 december vanaf 18:00 uur
Paagman vestiging Delft
Toegang gratis

Op dinsdag 11 december gaan De Donkere Dagen van Delft officieel van start met een van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Ook Paagman Delft (Choorstraat 1) is deze avond geopend. Singer-songwriter Babette Zwinkels zorgt vanaf 18:00 uur voor muzikale omlijsting.

Lichtjesavond
Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt.

Om 16:00 uur begint Lichtjesavond met een mooi gevuld programma door de hele Delftse binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan de kerstmarkt, waar je de mooiste cadeaus voor onder de boom, leuke accessoires en allerlei heerlijke delicatessen kunt vinden. Op het Doelenplein start op dat moment een speciaal programma voor kinderen onder de noemer: Lichtjesavond Junior en op de Markt, het middelpunt van Lichtjesavond, beginnen verschillende muzikale optredens.

Om 18:45 uur vindt op de Markt de spectaculaire opening plaats, met onder meer een toespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt en een optreden van LA The Voices. Tijdens de opening worden ook de duizenden lampjes in de gigantische kerstboom ontstoken. Wil je de drukte ontlopen? Volg vanaf de Beestenmarkt de opening via livestream op groot scherm of vanuit huis via deze website. Om 17:45 uur is de speciale (meer rustige) kinderopening op de Markt, waarbij Marja van Bijsterveldt vanaf het podium een kerstverhaal voorleest.

Voor het hele programma zie www.lichtjesavonddelft.nl

Babette Zwinkels
Babette is 15 jaar oud en zit in 4-vwo. Haar allergrootste hobby is muziek maken en vooral zingen vindt ze superfijn om te doen. Toen Babette op YouTube iemand ukelele zag spelen, vond ze dat zo leuk, dat ze er zelf ook een heeft gekocht. Via internet leerde Babette hoe ze dit snaarinstrument moest bespelen. Inmiddels is ook de gitaar erbij gekomen.


 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...