FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
8 november

Lobbyland

Lobbyland
Lobbyland
Boekpresentatie
Dinsdag 8 november 16:00 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdag 8 november zijn Volkskrant-journalisten Eline Huisman en Ariejan Korteweg om 16:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. Zij presenteren hun boek Lobbyland over lobbyisten in Den Haag. Tijdens een mini-debat gaan zij in gesprek met Ronald van Raak van de (SP), Ton Elias (VVD) en Lea Bouwmeester (PVDA).

Lobbyland
Je ziet ze niet, je hoort ze niet, je ruikt ze niet. Maar ze zijn overal.
Lobbyisten breken in op elk moment van de besluitvorming - bij ambtenaren, bij Kamerleden en bewindspersonen. Op het Binnenhof gebeurt niets zonder hen.
Wordt er over lobbyisten gesproken, dan is er iets misgegaan. Te opzichtig geweest, verkeerde personen benaderd op het verkeerde moment. Zelfs als ze een succesje boeken, houden ze het stil. Hun zelfbeeld is helder: de oliemannetjes van de democratie. Dank zij hun inspanningen kunnen politici de juiste besluiten nemen. Maar klopt dat beeld wel?

Volkskrant-journalisten Eline Huisman en Ariejan Korteweg doken onder in de parallelle Haagse werkelijkheid die ze Lobbyland gingen noemen, en onderzochten hoe ver de macht van die onzichtbare krachten rond het Binnenhof reikt. Lobby: substantieel bestanddeel van de polderdemocratie, of corruptie in een net jasje? Moet de lobbymacht aan banden worden gelegd?

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...